Ahad, 18 September 2011

Taraf Warganegara Telah DilacurkanNaib Presiden KEADILAN, Fuziah Salleh mendesak siasatan dibuat terhadap pengakuan Perdana Menteri Bangladesh, Sheikh Hasina Wajed mengenai rakyatnya di Malaysia, mudah memperoleh status penduduk tetap (PR) dan layak mengundi.

“Kita desak tubuhkan Suruhanjaya Siasatan Diraja bagi menyiasat kenyataan Perdana Menteri Bangladesh berkenaan perkara ini.
“Jika perkara ini berlaku, Najib perlu bertanggungjawab dan berani tampil memberikan penjelasan,” katanya kepada Keadilan Daily, hari ini.

Beliau berkata demikiana apabila diminta mengulas pengakuan Sheikh Hasina yang dipetik dari www.ngoab.gov.bd - laman rasmi Hal Ehwal badan bukan kerajaan (NGO) Jabatan Perdana Menteri negara itu.

Mengikut laman itu, Sheikh Hasina berkata pekerja Bangladesh di Malaysia diberi kewarganegaraan dengan mudah asalkan mengundi parti yang mewakili kerajaan pemerintah.

Beliau juga mengesahkan sebilangan pekerja Bangladesh dalam beberapa sektor di Malaysia, diberi taraf kewarganegaraan sejak tahun lalu.
Sumber : Keadilan Daily.

Pelik dengan sikap sesetengah manusia. Demi kepentingan diri maruah Negara habis di gadai. Rakyat Bangladesh dan Indonesia diberi kerakyatan untuk menjamin kemenangan Barisan Nasional diSelangor dan merampas kembali beberapa lagi negeri yang mereka tewas pada pilihanraya dahulu. Saya tuntut anak muda khasnya bangkit. Jangan benarkan kerakyatan kita dilacurkan mana-mana pihak. Jangan biarkan diperbodohi oleh sesiapapun.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan